Minas Tenis vs MyGuide

© Michael RosaOok op de vierde dag van de Amsterdam Haarlem Basketball Week weet MyGuide geen punten te pakken. Dit maal was Minas Tenis, de Zuid-Amerikaanse kampioen uit Brazilië te sterk voor de ploeg uit Amsterdam.

Gisteren avond vernederde Minas Tenis nog Valga Welg uit Estland met 98-58. Amsterdam liet het niet zo ver komen en het eerste kwart ging het gelijk op. In het tweede kwart liep Minas uit en die voorsprong werdt in de tweede helft ook niet weggegeven en het werdt uiteindelijk 89-72.

Man-of-the-Match werdt de Braziliaanse guard #6 Facundo Sucatzky die 14 punten scoorde waarvan 3 drie-punters. Ook maakte hij 13 assists en had daardoor een groot aandeel in de overwinning.

Bij Amsterdam viel op dat er veel gemist werdt. Vanaf de driepuntlijn scoorde Amsterdam maar 1 keer van de 14 pogingen, Minas maakte er 10 van de 19. Ook miste Amsterdam veel vrije worpen, van de 27 vrije worpen werden er maar 19 geraakt. Ook hier had Minas indrukwekkende cijfers met 9 uit 10.

Inmiddels hebben de meeste teams er al een aantal wedstrijden op zitten, alleen de Israëlise nationale ploeg moet nog act de precance geven. Minas heeft een goede kans dit toernooi als winnaar te verlaten, Amsterdam mag hopen op een plaats in de troostfinale.