• JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden
Deadpool Premium Format™ Figure by Sideshow Collectibles

Europees

ABC Amsterdam wint van Dynamo Moskou

Dynamo opende de wedstrijd sterk en kwam op een 0-5 voorsprong. Amsterdam vocht terug en wist het eerste kwart alsnog met een gelijke stand (17-17) af te sluiten. In het tweede kwart ging de strijd ook gelijk op, het grootste verschil kwam met 25-29 vlak voor rust. De ruststand was 29-30.

EclipseJet-MG nog één stap verwijderd van laatste 8

Greene leidt Amsterdam naar zege - © Michael RosaEclipseJet-MG heeft in Sporthallen Zuid het Rusische Samara met 84-69 verslagen.
Door de overwinnen van Dexia Mons op groepswinnaar BC Triumph staan Amsterdam en Mons beide met nog één wedstrijd te spelen op drie gewonnen en twee verloren wedstrijden. Dinsdag 10 maart zal de Amsterdamse ploeg afreizen naar Mons en zal daar alle zeilen bij moeten zetten om zich in een direct duel voor de volgende ronde te kwalificeren.

EclipseJet-MG zet eerste stap naar laatste 8

Teddy Gipson bleek een plaag voor de Belgische verdediging. - © Michael RosaNa 2 speelrondes is wel duidelijk dat BC Triumph de favoriet is en dat Amsterdam en Dexia Mons om de tweede plaats zullen moeten strijden. Om zich bij de laatste 8 van Europa te scharen moest Amsterdam wel de directe concurent in eigen huis verslaan.

Amsterdam opende de score en gaf de leiding niet meer uit hand. Na 2:29 gespeeld te hebben stond het al 14-5 voor de thuisploeg. De zuiderburen kwamen nog iets terug maar aan het einde van het eerste kwart stonden ze 25-19 achter.

Amsterdam onderuit tegen Moskou

Orien Green - © Michael RosaVanavond speelde EclipseJet-MG thuis de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EuroChallange tegen BC Triumph.

De Rusische nummer 6 uit Moskou begon goed aan de wedstrijd en stond na minuten al 1-11 voor. EclipseJet wist zich terug te knokken naar 15-15 door drie-punters van Gipson, Harrison en Greene. Daarna versnelde de Russen weer en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Vooral onder de basket verloor de thuisploeg veel kansen. De Russen waren daarintegen erg sterk onder de basket en pakte veel offensieve rebounds.

Amsterdam bij laatste 16 van EuroChallange

Tamien Trent in duelDoor de overwinning op het Griekst Olympia Larissa en EWE Baskets Oldenburg die hun sportieve plicht vervulde tegen Hapoel Jerusalem behoren de Amsterdamers bij de laatste 16 van de Fiba EuroChallange.

In een redelijk volle Sporthallen Zuid won Amsterdam met 68-64 van de Grieken. EWE Oldenburg zette Hapoel Jerusalem met 79-70 aan de kant. EWE eindigd met 10 punten op de voete gevolgd door de Amsterdammers met 9 punten.

Amsterdam komt net tekort tegen Hapoel Jerusalem

© Michael RosaEclipseJet MyGuide speelde vandaag in de FIBA EuroChallange tegen Hapoel Jerusalem uit Israel. Wist de koploper in de Nederlandse competitie in Jerusalem nog verrassend te winnen, vanavond kwam het net te kort.

Hapoel nam al snel de leiding en pas in de tweede helft kwam Amsterdam op voorsprong. Met een stand van 73-72 voorsprong en Hapoel aan de bal in de slotfase van het vierde kwart krijgt Amsterdam een overtreding en maakt Hapoel 73-74. Met nog 9 seconde op de klok maakt Amsterdam nog een aanvals poging maar die wordt afgestopt en Hapoel werkt de bal snel naar de andere zijde van het veld als de zoemer gaat.

Europese winst voor EclipseJet MyGuide

Victor ThomasNa de verrassende overwinning vorige week in uitwedstrijd heeft EclipseJet MyGuide Amsterdam ook hun eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van EuroChallenge (Europa Cup 3) gewonnen. Amsterdam deed dat tegen het Duitse EWE Baskets Oldenburg (76-73).

MyGuide Amsterdam naar Belgrado

Uitdaging voor MyGuide Amsterdam

Tamien Trent - © Michael RosaMyGuide Amsterdam speelt in de eerste voorronde van de nieuwe EuroCup tegen FMP uit Belgrado. De duels worden gespeeld op 14 en 21 oktober. Als de ploeg van trainer Arik Shivek deze ronde doorkomt, dan wacht in de tweede kwalificatieronde het Russische Ural Great. Indien de basketballers deze voorronde ook overleven, plaatst de ploeg zich voor het reguliere seizoen van de EuroCup. MyGuide komt dan in groep G met Pamesa Valencia uit Spanje, Artland Dragons uit Duitsland en het Italiaanse Fortitudo Bologna terecht. Wordt MyGuide in een van de twee voorrondes echter uitgeschakeld, dan stroomt het door naar de EuroChallenge.

MyGuide moet volgende week 10 punten goed maken

Jair Jowini Veldhuis - © Michael RosaGisteren werd onderandere in Amsterdam de 2e ronde gespeelt van de FIBA EuroCup. MyGuide kreeg de zuiderburen Dexia Mons op bezoek. Dexia startte goed en nam al heel snel de leiding, na zeven minuten stond het al 4-20 maar Amsterdam kwam iets terug en na het eerste kwart keek Amsterdam tegen een 13-25 achterstand aan.

In het tweede kwart komt Peter van Paassen weer terug in het veld die in het eerste kwart geblesseerd naar de kant ging. Met Peter in het veld werd het in 3 minuten 12-0 voor Amsterdam wat ze op gelijke hoogte bracht met Dexia. Het gaat verder om en om maar aan het einde van het tweede kwart staat Amsterdam iets voor, 37-35.