Print this page

EclipseJet-MG zet eerste stap naar laatste 8

Teddy Gipson bleek een plaag voor de Belgische verdediging. - © Michael RosaNa 2 speelrondes is wel duidelijk dat BC Triumph de favoriet is en dat Amsterdam en Dexia Mons om de tweede plaats zullen moeten strijden. Om zich bij de laatste 8 van Europa te scharen moest Amsterdam wel de directe concurent in eigen huis verslaan.

Amsterdam opende de score en gaf de leiding niet meer uit hand. Na 2:29 gespeeld te hebben stond het al 14-5 voor de thuisploeg. De zuiderburen kwamen nog iets terug maar aan het einde van het eerste kwart stonden ze 25-19 achter.

In het tweede kwart kroop Dexia nog iets dichterbij maar stond nog altijd 4 punten achter, 41-37. Het derde kwart gingen de ploegen gelijk op en bleef de voorsprong voor de thuisploeg op 4 punten met 58-54.

In het vierde kwart nam Amsterdam weer een grotere voorsprong, na 6 onbeantwoorde punten stond de thuisploeg 10 punten voor. En met een spetterende alley-hoop van Gipson op Green met nog 6 seconde te spelen werd het uiteindelijk 87-75.

C.C. Harrison maakte 4 van de 6 drie-punters en werd topscorer met 22 punten.
Teddy Gipson werd uitgeroepen tot man-of-the-match met 20 punten.
Orien Greene maakte er 16 en Peter van Paassen 12 met acht rebounds.
Caleb Green was het meest productief voor Dexia met 19 punten.

Amsterdam heeft na de winst de doorgang naar de volgende ronde volledig in eigen hand. BC Triumph gaat aan de leiding met 3/3. Amsterdam staat tweede met 2/3 wedstrijden, zei verloren alleen van de leider. Dexia heeft van de nummers één en twee verloren en staat met 1/3 op de derde plaats. Hekkensluiter is het Rusische Samara die de aansluiting kwijt is met 0/3.

Bekijk en bestel de foto's in de gallerij.

The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of XiPHiAS Photography.
Template by Gavick Pro, alterations by XiPHiAS Photography.